I alle dager
Det hele startet da Christopher og Stian var på tur i Sør-Italia. De var vel klar over det fra før, men den pizzaen de fikk servert i Napoli, var helt fantastisk!
Slik pizza vil vi lage, tenkte de! Ekte napolitansk pizza, basert på få, men gode råvarer, som ikke består av smaksforsterkere eller tilsetningsstoffer. En pizza som smaker ekte pizzatradisjon fra Napoli! Få råvarer og en deig som kun er laget på mel, vann, litt salt og en liten dæsj av gjær. Og tomatsausen, ja den er kun laget av tomater og litt salt.
Etter å ha utviklet deig og saus, og utforsket med diverse toppinger hjemme hos Christopher i Hole, så måtte de få denne servert til andre – og den burde alle få smake, «vi må starte en restaurant!» tenkte de.
De bestilte steinovn fra Firenze, og fikk tak i italienske kokker til å strekke ut de høye luftige bunnene. I 2020 åpnet de en pizzeria på Hønefoss under navnet Kraft Pizzeria, derav navnet Kraftgutta i dag.
Etterspørselen økte, og folk kom både fra fjernt og nært for å teste ut de to sin napolitanske pizza fra de dype skoger. Så mange kom på besøk og telefonene tiltok, derfor tok de et valg om å fryse ned pizzaene og selge de i butikk, i tillegg til restaurantene i Hønefoss, Flå og Kongsberg.
Nå har Stian og Christopher fått selskap av Andreas og en næringsstiftelse. Og resten - det er historie!
Kraftgutta-serien
Kraftgutta-serien er vår helt egne serie med pizzaer der vi har tatt nerdingen til et helt nytt nivå. De sjukeste råvarene, kombinert med ekte napolitansk deigoppskrift. Håndlaga med kjærlighet til maten - og til smaksopplevelsen! Alle våre pizzaer er laget sånn: Deigen er vår egen hemmelige napolitanske oppskrift, langtidsheva i 96 timer. San Marzano-tomatsaus, Mozzarella Fior Di Latte. Så står det en pizzaiolo og håndlager hver eneste pizza, steiker de på ganske mange hundre grader også fryser vi de ned!
Nduja - uttales ENN DU JA! Her har vi vært på tur, og fått fradragsført hele reisen! På turen fant vi ei litta gård som lagde helsinkes god Nduja. Den tok vi med oss hjem og resten er historie.
OST! - Her har vi laga en digg Margherita-pizza med San Marzano-tomater, Mozzarella fior di latte og Grana Padano på toppen. Spis den sånn som den er eller legg på det du vil. Bare ikke ananas.
ASK-serien
Det måtte bli magi når verdens beste spekematprodusent ASK SPEKEHUS gikk sammen med oss for å lage pizza. 6er i Dagbladet og tomme hyller i butikkene. Sjekk de ut under, og løp og kjøøøøøp!
Haha! Slegge-salamien som de lager på Jevnaker er så sinnsjukt god og blitt en kjendis. Sterk på smak, men ikke så sterk at du ikke smaker salamien. Digg på pizza og alle andre steder. Vår bestselger.
Trøffelsalami?? Vi gutta på Hønefoss begynte å lure da fiffen fra Jevnaker ville ha TRØFFELsalami på pizzaen. Men vi fant frem vår indre dame og resultatet blei Jåla som vi har blitt så fryktelig glad i. Med en helt spesiell hvit saus, rødkimmelost fra langt utpå landet i Norge så er dette en smaksopplevelse!
Flertallet av oss gutta på pizzafabrikken har dysleksi og ASK gjør det vanskelig for oss med detta navnet. Denne er en vinner hos familiene! Med deilig fennikel og lun smak blir dette en smaksopplevelse for hele familien.
ASK selger så mye Nduja-pølse at om vi putter på den pølsa på pizzaen så må vi jo bli steinrike (hehe). Vi synes dette er vår beste pizza hittil, den lanseres i februar og dæven så spente vi er!